Cuidador centre de dia

Canvis en la família del cuidador

Tenir cura d’una persona gran en situació de dependència a casa té impacte en tots els membres que composen el nucli familiar. Encara que algún dels membres de la família assumeixi el rol del cuidador principal, totes les formes de relació es mouen, tant en els implicats directament en la situació de cura, com en la persona gran i la resta de membres de la família.
La implicació que demana tenir cura d’una persona gran en situació de dependència, per al conjunt dels membres de la família, implica d’una organització i d’una clarificació de rols i de funcions, per tal de no caure en cansaments extrems o evitar que puguin aparèixer tensions i dificultats en les relacions i en la comunicació.
Sovint, la manca de temps del cuidador per passar estones amb la parella o altres membres de la família, la divergència d’opinions i criteris en relació a aspectes importants de la cura de la persona gran, l’ús dels diners, i/o el cansament físic i emocional de la pròpia tasca de cura, poden tenir una important afectació en les relacions familiars. Els conflictes familiars derivats pel fet de la cura de la persona gran en situació de dependència, si no són ben gestionats, poden perdurar després en el temps.
Cada família és única i singular i gestionarà la nova situació de la persona gran de diferents maneres. Tant la intensitat de la cura que hi dediqui cada membre de la família com la capacitat emocional d’abordatge de la novetat, varien d’una família a una altra.

Moltes famílies aconsegueixen reacomodar-se a la nova situació, mentre que altres queden aturades en el camí, cosa que té un important impacte sobre aquell que assumeix el rol de cuidador principal, donat que els suports de la resta de membres són molt necessaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s