Atenció Centrada en la Persona

Al Centre de Dia de Vilafranca som totalment partidaris del model ACP (Atenció Centrada en la Persona).

Aquest model és una filosofia que té com a principis la dignitat i l’autonomia, així com l’empoderament de la persona. L’ACP situa la persona al centre de l’activitat assistencial, on les capacitats dels usuaris atesos són més importants que els dèficits, i on els drets d’aquestes persones i l’ètica són la principal guia a seguir.

Una de les premisses bàsiques d’aquest model d’atenció que defensa els drets de les persones en situació de dependència és el fet que, com a persones tots som igual de valuosos i per tant mereixem un bon tracte.

Per poder cumplir aquesta afirmació el model s’empara en uns principis bàsics els quals des del centre ens hi regim especialment com a forma de treballar i de conviure, com ho són el principi d’autonomia, d’individualitat, d’independència, d’integralitat, de participació, de continuïtat de l’atenció i d’inclusió social.

És necessari per assegurar, en igualtat, els drets i llibertats fonamentals promovent el respecte per la dignitat inherent a totes les persones. Procurem que cada persona que atenem faci en tot moment el que li vingui de gust, respectant sempre la seva decisió, recolzant que aquestes puguin seguir tenint control sobre la seva vida i cures quotidianes.

 
No és més que un canvi de perspectiva: no són les persones usuàries les que
s’han d’adaptar al centre sinó tot al contrari, des del centre ens hem d’adaptar a les persones usuàries per respectar així la individualitat i singularitat de cadascú.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s