Passeigs amb Història

Des de fa un temps al centre de dia, tenim la sort de poder comptar amb un grup de voluntàries d’acció local.

Va sorgir la idea de que una vegada al mes, Elvira Mestres, ve al centre a realitzar lectures sobre la història de Vilafranca, parlant de diferents monuments de la Vila com ho és el Palau Baltà, l’església de Santa Maria, la biblioteca Torres i Bages, etc. El dia que ve l’Elvira al centre, parlem d’un o dos de diferents, i la setmana següent els anem a visitar.

La cultura alimenta la nostra ment, estimula la nostra memòria i construeix el nostre imaginari. L’accés de la gent gran a la cultura no és només un dret, és també una necessitat. Es tracta d’una peça clau per afavorir el seu benestar; estimulant la ment i les emocions, la reflexió i la imaginació, l’entreteniment i l’aprenentatge, fomentant el debat, l’intercanvi d’opinions i coneixements; beneficiant l’accés a la informació i el coneixament i les relacions intergeneracionals. Cal, per tant, garantir que la cultura segueixi estant present a la vida de la gent gran.

“Hablamos de diferentes monumentos de Vilafranca y vamos a verlos. Me lo paso muy bien porque me gusta mucho escuchar, son adecuadas para que la gente mayor sepamos más sobre el pueblo, y nos va muy bien porque es algo diferente” – Alfonsa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s