Estimulació cognitiva: Clau per a un envelliment saludable

Adaptar-se als canvis que comporta la vellesa, és assumir que ens afrontem a nous reptes cada dia. Mantenir-se actiu físic i mentalment és la millor forma d’afrontar aquests canvis i gaudir de la maduresa.

Una ment activa és una persona que treballa per evitar que aspectes tant importants com el raonament, les facultats de càlcul, el llenguatge o la orientació, es deteriorin. És per això que l’estimulació cognitiva es recomana a qualsevol edat, però durant l’etapa de vellesa és imprescindible.

L’estimulació cognitiva està constituïda per diferents mètodes i estretègies, que tenen com a objectiu el manteniment i l’estimulació de les capacitats cognoscitives. Ja sigui basada en tècniques de promoció de la memòria, de la percepció o de l’atenció, entre altres, treballa sobre aquelles capacitats que encara es preserven, potenciant-ne el seu rendiment.

Així doncs, des del Centre de Dia treballem l’estimulació cognitiva mitjançant diferents activitats, preparades per la psicòloga del centre amb el recolzament i dedicació constant de l’equip gerocultor.

Són varies les activitats que es duen a terme per entrenar, estimular i rehabilitar la funció cerebral, però hem de senyalar que no totes estan relacionades amb la ment, sinó que igualment es traballa la part conductual i social. La combinació de diferents jocs terapèutics, així com l’aplicació de varies metodologies de rehabilitació i aprenentatge, reforcen substancialment les funcions cognoscitives i eviten que s’acceleri un possible deteriorament cognitiu.

A més, moltes d’aquestes activitats es realitzen de forma grupal, sent així un espai molt agradable per la comuniació i interacció social, intercanvi d’opinions i recolzement mutu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s