No ensopeguis!

Les caigudes són l’accident més freqüent en persones de més de 65 anys. Són un factor important en les limitacions de la salut d’aquest grup d’edat, atesa l’alta morbiditat i la pèrdua de la independència causades per les conseqüències físiques i psicològiques que comporten.

Les caigudes tenen una causa multifactorial. Per una banda tenim els canvis relacionats amb l’edat i les patologies que poden afectar a les articulacions, els músculs, el sistema nerviós o l’aparell cardiovascular. Però també, patologies relacionades amb diferents tipus de demència, són un factor de risc per patir una caiguda, ja que afecten estructures neurologiques les quals regulen l’equilibri i la coordinació motora.

Des del Centre de Dia hi podem incidir de forma molt directe treballant l’exercici físic. Per això comptem amb la Marta, la fisioterapeuta del centre, on incloem a la pràctica diària del centre la gimnàstica grupal, per tal de treballar la força, l’amplitud articular, l’equilibri, l’entrenament a la marxa i la coordinació. Es realitza també una valoració de cada persona, per tal de saber quin és el millor producte de suport que més s’adapta a les seves necessitats.

De totes formes, des d’aquí us animem a mantenir-se actiu, passejar una estona al dia, pujar i baixar les escales a peu, anar caminant en comptes d’agafar el transport públic, etc. Tots aquesta són petits gestos que es poden fer quotidianament per tal de mantenir l’agilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s