En Veu Alta. Narració i tradició oral

Del 31 de maig al 9 de juny d’enguany, es celebra el Festival En Veu Alta (EVA) al Penedès. És per això que ahir al Centre de Dia, vam tenir l’oportunitat de gaudir de la presència de 7 voluntaris on per grups, ens van estar llegint diferents lectures com narratives, poemes i contes, tant en castellà com en català.

Els beneficis de la lectura en gent gran són múltiples i es donen en tots els àmbits de la persona: físic, cognitiu i social.

Millora l’empatia, això ens proporciona un entrenament genial per tenir la capacitat de posar-nos a la pell d’altres persones.

Augmenta la concentració, evitant així períodes de distracció o desorientació. Ens dóna entreteniment, res millor que una bona història per estimular la nostra imaginació i així entretenir-nos. Millora la memòria, ja que la necessitat de seguir un fil argumental i recuperar històries passades, ajuda i afavoreix de forma clara a mantenir la memòria i a estimular noves connexions neuronals.

Distreure’s i concentrar-se en una activitat lúdica ens proporciona una sensació molt agradable de benestar i en la persona gran, és necessari tenir benestar i sentir-se bé.

Us deixarem una de les lectures que es van llegir, per fer-vos encara més partícips del que va ser la nostra tarda:

Verde que te quiero verde, va escriure Lorca.

“De més verdes en maduren, diu la cultura popular. Verd que l’amor s’hi perd. Els pebrots, el raïm, els pèsols, el cogombre o l’enciam són aliments verds i sembla ser que incrementen la resistència a les malalties i als efectes de l’envelliment.

El verd és el color de l’esperança”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s