Per què venir al centre de dia?

En els derrers anys, els païssos avançats han vist com l’esperança de vida de la població augmentava, fenomen que propicia que les persones grans tinguin cada cop més pes a la societat. Això fa que sorgeixin nous reptes, com el de donar una resposta a les seves necessitats socialment creant serveis específics que s’adaptin a les seves característiques, com ho és el centre de dia.

Si preguntem directement als nostres grans què volen, la gran majoria ens respondran que quedar-se a casa, però aquesta opció no sempre és possible. Tradicionalment, la dona era qui s’encarregava de la casa i de les persones grans de la família, però amb la seva incorporació al món laboral, la situació ha canviat.

L’objectiu del Centre de Dia és afavorir la recuperació i manteniment de l’autonomia personal i social de les persones. Treballem diáriament per afavorir una continuïtat de les seves condicions de vida i el manteniment de les seves capacitats.

És un recurs per tal d’ajudar i acompanyar a les persones grans a mantenir-se actius mitjançant moltes activitats dinàmiques, ja sigui internes del centre o bé conjuntament amb altres entitats de la Vila. La seva vida quotidiana transcorre en un entorn segur i sense barreres arquietectòniques, i amb el suport d’un equip de professionals que treballem de forma interdesciplinar.

D’altra banda, els beneficis per a les famílies tenen a veure sobretot amb la disponibilitat de més temps per als cuidadors de les persones grans, que els permetrà atendre les seves obligacions laborals, parentals o de qualsevol altra índole.

Els professionals del Centre de Dia recomanem, en general, que l’entrada d’una persona gran al centre es tracti de forma oberta i que ella pugui opinar. Al centre comptem amb l’Aida, la treballadora social. Ella us pot orientar, assessorar i explicar qualsevol dubte que tingueu, i us donarà informació de tot el que realitzem diàriament. Com a requisit important és tenir reconeixament del grau de dependència, tràmit imprescindible per poder accedir al centre.

Tenim les portes obertes perquè vingueu a veure’ns quan volgueu, i restem a la vostra disposició per qualsevol pregunta o dubte!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s