DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER ðŸ§ 

El propòsit d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i difondre’n informació al respecte, solicitant el recolzement i solidaritat de la població en general, de institucions i d’organismes oficials.

La malaltia Alzheimer és un desordre progressiu, degeneratiu i irreversible del cervell que causa la debilitació, la desorientació i una eventual mort intelectual.

Actualment, les demències són un dels principals problemes sanitaris en els que la familia apareix amb freqüència desbordada. És important per això, fer-ne prevenció i saber-ne els signes d’alarma per tal de detectar-ho.

L’Alheimer Assotiation ha creat aquests: canvis de memòria que dificulten la vida quotidiana, dificultat per planificar o resoldre problemes, dificultat per realitzar feines habituals de casa, a la feina o durant el temps lliure. Desorientació de temps i espai, dificultat per entendre imatges visuals, nous problemes amb l’ús de la parla o escriptura, col.locació d’objectes fora de lloc, pèrdua d’iniciativa per formar part d’activitats socials, canvis d’humor.

És prioritari no només conèixer, sinó analitzar amb profunditat quines són les principals necessitats de la persona afectada, saber que és el que necessita, saber quines dificiltats ha d’afrontar per satisfet les seves carències, etc. Només d’aquesta forma es podrà realitzar un marc de recolzement efectiu, adecuat i eficaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s