Solitud i demència 🎈

Treballar amb gent gran té moltes coses bones però a vegades, hem de parar i donar un toc de realitat amb coses que no ho són tant.

És necessari prestar atenció als factors que poden influir en la qualitat de vida de les persones i un d’ells és la solitut que, inevitablement o no, invaeix a molta gent. Té algun tipus de relació amb el deteriorament cognitiu? Són més propenses a patir demència senil les persones grans que viuen soles?

Lo cert és que la solitut que afecta a molta gent gran al nostre païs constitueix un factor de risc per a la depressió, el deteriorirament cognitiu, la morbilitat i la mortalitat.

Davant d’aquesta situació, és important buscar fórmules per gestionar de forma més afectiva la solitut i prevenir les conseqüències negatives que comentem. Entre altres coses, promovent l’envelliment actiu, eix vertebrador de centres com el nostre. Com diem sempre és súper important reforçar les capacitats físiques i cognitives perquè els nostres grans gaudeixin d’una vida activa en societat, sentint-se part d’ella i evitant situacions d’aïllament, que tenen series repercusions a nivell físic i psicològic.

Us animem a que si dubteu en dur els vostres grans a un Centre de Dia, estem totalment a la vostra disposició per informar-vos i ajudar-vos en tot el procés!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s